Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud začnete hledat důvod, budete překvapeni, kolik soli resp. sodíku obsahují základní potraviny, ovšem hlavně kolik skryté soli a sodíku zkonzumujete, aniž to tušíte, ve výrobcích potravinářského průmyslu. Tato kniha je určena lidem, kteří se chtějí začít vážně starat o to, jaké množství soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí, kteří mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit, hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli. Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny. Ocení ji proto zejména matky s dětmi, pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy, lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze, diabetici a ekzematici, senioři a lidé s trávicími, močovými a očními problémy, především se šedým zákalem.