. Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie
Spagyria - zdraví z přírody Svět přírodních antibiotik Regenerace

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie

Miroslav Légl

Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných, s pečlivě popsaným technologickým postupem vylučujícím sodíkovou zátěž, stejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který mění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav. Kniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii, od Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od tradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně dostupných, obyčejných surovin. Společně s publikací Vaříme bez soli si klade za cíl stát se návodem ke změně osobního výživového stylu člověka, který má zájem o své zdraví a kvalitu života. Je určena především těm, kdo z nějakého důvodu musejí nebo chtějí používání soli a průmyslové chemie výrazně omezit nebo z jídelníčku zcela vyloučit. Stejně užitečná bude i pro ty, na jejichž dovednosti závisí zdravotní stav a kvalita budoucího života nejmladší generace. Zároveň je vhodná pro zájemce o zdravý životní styl, kteří s kuchařským uměním teprve začínají.

ISBN: 978-80-7281-495-4stran: 364 rozměry: 165x235 cena: 389,- Kč  ks  

Kniha Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie je zařazena v těchto kategoriích:

Alternativní medicína, Zdravý životní styl, Esoterická a duchovní literatura, Kuchařky,


Další knihy od tohoto autora

Pozor, sůl!

Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud začnete hledat důvod, budete překvapeni, kolik soli resp. sodíku obsahují základní potraviny, ovšem hlavně kolik skryté soli a sodíku zkonzumujete, aniž to tušíte, ve výrobcích potravinářského průmyslu. Tato kniha je určena lidem, kteří se chtějí začít vážně starat o to, jaké množství soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí, kteří mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit, hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli. Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny. Ocení ji proto zejména matky s dětmi, pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy, lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze, diabetici a ekzematici, senioři a lidé s trávicími, močovými a očními problémy, především se šedým zákalem.

Vaříme bez soli

Nechcete nebo nemůžete solit? Rádi byste omezili slaná jídla ve svém jídelníčku? Naše strava je nositelem řady přebytků a balastu, které narušují fungování lidského organismu a poškozují tělesné orgány. Jedním z významných negativních činitelů je ohromující nadbytek soli, kterou tělu potravou dlouhodobě dodáváme. Tato kniha je sestavena tak, aby mohla být významným pomocníkem pro zkušené kuchaře i pro ty, kteří s kuchařským uměním začínají. Populární formou, a přitom velmi názorně a systematicky podává způsoby přípravy teplých pokrmů bez použití soli a solených polotovarů, a to nejen v domácích podmínkách. Obsahuje dokonalé praktické informace a více než 900 konkrétních kuchařských receptů pro ty, kteří musí nebo chtějí solení výrazně omezit. Je zároveň určena lidem, pro něž je příprava pokrmů s výrazným omezením nebo úplným vyloučením soli – včetně té, jež se skrývá v průmyslových produktech – novinkou a projevem životního stylu, snahou o zlepšení stravitelnosti potravy a aktuálního i dlouhodobého zdravotního stavu, a tím i celkové kvality života.

Nakladatelství Eminent; email: eminent(zavináč)eminent.cz; GSM: +420 602 646 504
Distribuce: Emibooks, Jan Hradilek, Nová 184, 252 25 Zbuzany, GSM: +420 603 526 413, email: objednavky(zavináč)eminent.cz
Sklad: Jan Hradílek, Emibooks, Chýnice 1, náměstí