Spagyria - zdraví z přírody Svět přírodních antibiotik Regenerace

Chronologie dřívějších novinek

Se všemi daty je nakládáno v souladu s nařízením EU 2016/679 (GDPR).

Zdravé střevo

Mít zdravá střeva je touhou všech lidí. Trávicí proces je komplikovaný a většina jeho dějů se odehrává mimo naši vůli. Péče o trávicí systém ovšem složitá není, jak prozrazuje tato praktická kniha. Přibližuje ho v celém komplexu příčin a důsledků vzniku nemocí a jejich prevence. Uvádí méně známé souvislosti, nabízí nový pohled na střevo jako náš druhý mozek, popisuje orgánové hodiny a jejich význam pro správné trávení, předkládá terapeutický vliv přírodních signatur, principy antroposofické nebo biomodulační medicíny a smysl a cíl probiotik, prebiotik, symbiotik a psychobiotik. Ukazuje také negativní vliv porodu císařským řezem nebo chronického stresu na střevní mikroflóru. Především ale přináší metody, postupy a desítky způsobů přírodní terapie trávicích a střevních potíží a onemocnění, od udržení acidobazické rovnováhy až po očistné klystýry a bylinné kúry. Kromě dalších nemocí a potíží, například obezity, věnuje velkou pozornost žaludečním problémům, zácpě, Crohnově nemoci a ulcerózní kolitidě, syndromu propustného střeva, plísním v gastroenterickém systému, syndromu dráždivého tračníku nebo obávaným rotavirovým dětským průjmům.
ISBN: 978-80-7281-510-4
stran: 456,rozměry: 145x205
cena: 369,- Kč
  ks  

Češi na vlásku

Říká se, že národy, jejich charakter, temperament, tužby a míra úspěchu nebo neúspěchu jsou výsledkem jejich dějin. Ve skutečnosti je to ale naopak a dějiny většiny národů se tvoří částečně z legend a mýtů, z části z podjatého výkladu několika skutečně zdokumentovaných a několika údajných historických událostí, ale hlavně ze současného konsenzu vnímat kolektivní minulost tak, aby to napomáhalo vytvářet určitý model budoucnosti.

Dějiny byly vždy výsledkem lidského rozhodování o nadcházejících konkrétních činech. To se řídí podle toho, jak lidé pojímají svoji minulost v době, kdy rozhodují. Přepisovat dějiny podle svého pojetí se záměrem změnit svou budoucnost je legitimní nástroj národního přežití. Kurasův nejstarší bestseller, původně psaný anglicky s titulem Czechs and Balances, časem přeměněný v evergreen a aktualizovaný novou kapitolou, dělá českou historii jednoduchou jako vyhození z okna. Náš národní charakter pitvá s požitkem a vtipem a přináší jak informativní, tak vysoce zábavný pohled na české dějiny.
ISBN: 978-80-7281-508-1
stran: 224,rozměry: 125x200
cena: 259,- Kč
  ks  

Léčivá domáctnost

Kniha plná praktických rad a receptů, jak si z domova vytvořit léčivou domác(t)nost, připomíná současným ženám zvyky a tradice, díky kterým se budou moci navrátit do své přirozené role ochránkyně života, a uzdravit tak sebe sama, svůj domov, rodinu i celé okolí. Autorka této ojedinělé publikace je malířka obrazů a slov, publicistka i bylinářka. Inspiraci čerpá nejraději z divoké  přírody, tradic a kořenů naší země. Hodně v životě získala, když žila sama několik let na samotě v malé vesničce na jihu Čech. Byl to pro ni návrat k sobě, do přirozenosti a lůna Matky Země. Zde se naplnila vize, která ji provázela od malička: Chtěla se stát poustevníkem v lesním království, a tam malovat obrazy, tvořit, sbírat byliny a žít v souladu s přírodou. Dnes žije s manželem na okraji Prahy a většinu svého času tráví v přírodě. Kráčí cestou srdce, inspiruje druhé lidi na svých výstavách, seminářích a přednáškách. Je ochránkyní Země a propojuje duchovní svět se všední realitou.
ISBN: 978-80-7281-507-4
stran: 280,rozměry: 215x200
cena: 399,- Kč
  ks  

Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři

Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. „Byl to náš progresivní elév,“ vzpomíná nestor českých kuchařů a jeho kolega doplňuje: „Už tehdy jsem si uvědomil, že se pro tohle povolání narodil.“
Jejich životní cesty se pak obloukem osudově protnuly na Barrandově. Čtyři roční období jsou jejich prvním společným knižním projektem. Jaroslav Sapík, špička v kuchařském oboru a propagátor české kuchyně doma i v zahraničí, vaří pro širokou veřejnost a hlavně pro hosty ve svojí rodinné restauraci. Jiří Babica je jeden z našich nejoblíbenějších televizních kuchařů a jeho doménou je vaření určené pro všechny. „Vždycky jsem chtěl, aby si moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“
Rytmus střídajících se ročních období provází i jejich společnou knihu a lahodně se vine celým rokem. Používají při tom hodně surovin, které jsou v dané roční době přirozeně dostupné a patří do ní. K jaru proto náleží kozí sýr, mladé telecí nebo šťovík, k létu třešně a ryby, k podzimu švestky a zvěřina – a zima, to je samozřejmě česká zabijačka. Pokud tomu rozumíte, stane se vám tato kniha radostí i inspirací.
ISBN: 978-80-7281-509-8
stran: 192,rozměry: 170x245
cena: 349,- Kč
  ks  

Lída Baarová a Joseph Goebbels - rozšířené vydání

Reichsminister für Volksaufklärung und Propaganda, říšský ministr lidové osvěty a propagandy Joseph Goebbels, jedna z nejslavnějších evropských hereček té doby Lída Baarová a jejich vztah, který se proplétal do dějin nacistického Německa, jsou hlavním tématem této ojedinělé knihy z volné řady Stíny Třetí říše. Z její krásy téměř zešílel; byl dokonce ochotný opustit vysokou funkci a jít za ní třeba až na kraj světa. Nová svědectví, pocházející z odkazu této české herečky, která se už ve svých dvaceti letech stala skutečnou hvězdou, ovšem napovídají, že neuhranula pouze „ďáblova náměstka“, ale i samotného démona v lidské podobě - Adolfa Hitlera.

Autor této knihy měl jedinečnou možnost poznat tuto obdivovanou ženu důvěrně v letech 1990 až 1997 v jejím domě v Salcburku, ještě předtím, než těžce onemocněla. V této knize se s pomocí její dosud zcela neznámé pozůstalosti, kterou mu odkázala, pokusil zaplnit některá dosud bílá místa jejího dramatického života a osudového vztahu. 
Vedle málo známých i zcela neznámých svědectví několika mužů, kteří kdysi stáli za Hitlerem - ať už to byl architekt Albert Speer nebo Hitlerův osobní strážce Rochus Misch, přináší i výsledky jeho bádání v německých archivech. Podobně jako dobové kritiky nebo odborná hodnocení svědčí o tom, že Lída Baarová oplývala nejenom nevšední krásou, ale také mimořádným hereckým talentem. Ten se tehdy projevoval nejen v německých filmech, ale také na německých divadelních scénách.

Některé dokumenty vyvracejí mnohé fámy, které Lídu Baarovou hlavně v Čechách dodnes obklopují, například že se ráda chlubila svými „německými sny“. Měla tím dát najevo svoje proněmecké smýšlení. Jak na konci života sebekriticky přiznávala, byla v čase své hvězdné kariéry doslova opilá slávou. V době, kdy se nechávala obdivovat nejmocnějšími muži tehdejší doby, včetně nacistických pohlavárů, odcházely do neznáma nebo končily v táborech smrti tisíce nešťastných lidí.
Po válce musela kdysi zářivá a hýčkaná hvězda tvrdě zaplatit. Skončila ve vězení, přišla o své nejbližší. Přestože byla nakonec osvobozena, pomyslného cejchu, který jí na čelo vypálili její spoluobčané, se už nikdy nezbavila. Prožila novou úspěšnou hereckou kariéru v Itálii, Španělsku a hlavně v Německu, ale psychické následky tehdejších dnů nesla po celý svůj další život.

Výpravné provedení knihy je umocněno třemi unikátními barevnými přílohami.
ISBN: 978-80-7281-506-7
stran: 272,rozměry: 165x235
cena: 299,- Kč
  ks  

Poslední naděje civilizace

Kniha Poslední naděje civilizace navazuje na bestseller Jak zabít civilizaci. Dokumentuje dobu od přelomových událostí historické imigrační vlny léta 2015 a nabízí hlubší vhled do příčin a kořenů sebevražedné mánie západní civilizace. Vydává tak zoufalý výkřik k probuzeni z iluzí a sebeklamů růžovými brýlemi vnímané reality a vykresluje skutečný obraz vystupující z mlhy ideologické zaslepenosti. V podrobně dokumentovaných událostech popisuje šíři kolonizace a hloubku islamizace západní Evropy, prudké tempo islamizace Ameriky za Obamova prezidentství, kolaps Blízkého východu a jeho pád do brutálního chaosu a ničím nezastavovaný růst síly a agresivity spojený se sofistikovanou strategií radikálního islámu. Ukazuje, jak a proč prohlubující se psychické poruchy západních elit vhánějí celou civilizaci do propasti, a přibližuje poslední naděje na záchranu Evropy před kulturním a civilizačním zánikem. Vkládá je především do střední Evropy jako poslední dosud nekolonizované a multikulturní politickou korektností neomámené evropské části, jejímž osudovým posláním je vyrůst ze své domnělé malosti a uchovat zdravý rozum, tak jako kdysi Západ zachránil zdravý rozum a civilizovaný život jí.
ISBN: 978-80-7281-505-0
stran: 216,rozměry: 125x200
cena: 259,- Kč
  ks  

Pozor, sůl!

Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud začnete hledat důvod, budete překvapeni, kolik soli resp. sodíku obsahují základní potraviny, ovšem hlavně kolik skryté soli a sodíku zkonzumujete, aniž to tušíte, ve výrobcích potravinářského průmyslu.
Tato kniha je určena lidem, kteří se chtějí začít vážně starat o to, jaké množství soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí, kteří mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit, hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli. Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny. Ocení ji proto zejména matky s dětmi, pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy, lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze, diabetici a ekzematici, senioři a lidé s trávicími, močovými a očními problémy, především se šedým zákalem.
ISBN: 978-80-7281-504-3
stran: 288,rozměry: 145x205
cena: 299,- Kč
  ks  

Ozdravení těla i ducha / Rady a recepty

Lidé si zvykli na to, že se v případě zdravotních potíží pokoušejí léčit svoje fyzické tělo. Člověk ovšem má také mysl a duši a jedno přitom ovlivňuje druhé. Proto je zdraví otázkou rovnováhy mezi tělem, myslí a duší. Nespokojenost, nenávist nebo závist je zatěžují a vytvářejí podhoubí pro vážné zdravotní problémy. V těle se potom nahromadí nejrůznější negativní energie, které mění elektrochemické pochody v těle. Místo zásaditých procesů tak vznikají kyselinotvorné, a ty po čase začnou poškozovat náš organismus. Tato kniha pomůže k tomu, aby se dokázaly prakticky srovnat všechny naše energetické úrovně. Autor v ní jednoduchým způsobem předkládá návody a recepty pro ozdravení a obrací pozornost k prostředkům, které máme doslova na dosah ruky, jsou účinné a každému běžně dostupné. Kromě jiného přibližuje pravidla energetického vyrovnání organismu, nebo co prozradí diagnóza podle dechu. Podrobně popisuje ozdravení pomocí stravy a řady méně známých terapií, například vlastními vibracemi, jógou prstů i praktickým využitím orgonů a orgonitů, jejichž objevitelem byl legendární Wilhelm Reich.
ISBN: 978-80-7281-496-1
stran: 248,rozměry: 125x200
cena: 249,- Kč
  ks  

Život naživo

Tato kniha je naplněna autentickými příběhy lidí, kteří za autorovy přímé účasti prožili smrt zaživa. Zhoubný proces v těle, známý jako rakovina, mnohým z nich umožnil vstát z mrtvých, když předtím překonali sami sebe a povýšili nemoc na dar k rozšíření vlastního smyslu života a vědomí i k prospěchu druhých. Autor otevřeně poukazuje na úskalí a náročnost této cesty, i na neúspěchy, kterým se někdy nelze vyhnout. Přidává vlastní zkušenosti i pochopení smyslu prožitého a ukazuje, jak je možné nemoc, která je signálem k probuzení, odvolat a použít pro život. Demonstruje to na příkladu 1 + 1 = 1, který sjednocuje dva protikladné principy uvnitř nás do zrození třetího principu — kosmického dítěte neboli duchovního středu. „Život miluji a vím, že neviditelný svět, který nazýváme smrtí, jsme ve skutečnosti my osobně ve strachu před životem. Obdivuhodných obratů zpět do života při dotyku smrti přibývá. Nikoli z nevysvětlitelně tajemných nebo magických důvodů, ale z jasného úmyslu projevit život.“
ISBN: 978-80-7281-503-6
stran: 320,rozměry: 125x200
cena: 299,- Kč
  ks  

Tvoje strava je tvůj osud

Příčiny, souvislosti, důsledky a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem, tak zní podtitul této knihy. Procházíme v ní společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, například pšenice nebo mléko, dnes spíš škodí než prospívají. Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Chceme vám naznačit, že nad každým soustem jídla nebo douškem nápoje byste se měli zamyslet. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování.

Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než víte nebo předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás.
ISBN: 978-80-7281-501-2
stran: 464,rozměry: 145x205
cena: 369,- Kč
  ks  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59,

Nakladatelství Eminent; email: eminent(zavináč)eminent.cz; GSM: +420 602 646 504
Distribuce: Emibooks, Jan Hradilek, Nová 184, 252 25 Zbuzany, GSM: +420 603 526 413, email: objednavky(zavináč)eminent.cz
Sklad: Jan Hradílek, Emibooks, Chýnice 1, náměstí